« منجیه 20 | ... » |
منجیه 19
نوشته شده توسطصداقت...! 15ام تیر, 1394آيا پرندگانى را كه بالاى سرشان گاه بال هاى خود را گسترده و گاه جمع مى كنند نگاه نكردند؟ جز خداوند رحمان كسى آنها را بر فراز آسمان نگه نمى دارد چرا كه او به هر چيز بينا است(سوره ملک آیه نوزدهم) (1)
نکات کلیدی:
*پرندگان با دارا بودن حرکات دسته جمعی وطی مسافت های طولانی در چهار فصل ، نشستن ها و پروازهای متوالی و بدون محدودیت مکانی، اما عدم سقوط وتصادم با یکدیگرنشانه هایی از عظمت و قدرت الهی هستند(4)
*در آيه پانزدهم سخن از رام كردن زمين بود، در اين آيه سخن از پرواز پرندگان در آسمان است و هر دو از دلائل توحيد مى باشد و مظهرى از «تبارك» و دائم الخير بودن خدا هستند. (3)
*منظور از اينكه” طير فوق انسان ها باشند” اين است كه بالاى سر انسان در هوا پرواز مى كنند، و منظور از كلمه” صافات” و كلمه” يقبضن” اين است كه مرغان در هوا بال خود را باز مى كنند، و سپس مى بندند، و مراد از كلمه” طير” جنس مرغان است، نه يك مرغ.(2)
*و جمله” ما يُمْسِكُهُنَّ إِلَّا الرَّحْمنُ” به منزله جواب سؤالى تقديرى و فرضى است، گويا شخصى پرسيده: منظور قرآن از اينكه توجه مردم را به سوى پرواز طيور و باز و بسته شدن بال هاى آنها در هوا جلب كرده چيست؟ در اين جمله پاسخ داده كه منظور اين است كه بفهمند جز خدا كسى پرندگان را در فضا نگه نمى دارد(2)
* پاسخ سوال «چرا در آيه خصوص پرندگان را نام برد؟ » اين است كه بعضى از اسباب طبيعى براى همه شناخته شده نيست، مثل ماندن پرندگان در فضا و آمد و شد كردن در هوا، كه در نگاه اول سؤال انگيز است، و به محض مشاهده آن انسان را منتقل به خداى سبحان مى كند، و مى فهماند سبب حقيقى و اعلاى پيدايش پرندگان، خداست، و پروازشان هم مستند به او است. و بعضى ديگر اينگونه نيستند، نظير ايستادن و زندگى كردن انسان در روى زمين، كه انسان معمولى را منتقل به اين معنى نمى كند، و لذا مى بينيم خداى سبحان در كلامش نظر بندگان خود را به آن گونه امور جلب مى كند، تا زودتر و بهتر به وحدانيت خداى تعالى در ربوبيت پى ببرند.و در كلام الهى نمونه هاى بسيارى از اين قبيل امور آمده، نظير نگهداشتن آسمان ها بدون ستون و …(2)
لحظه ای درنگ:
خداوند رحمان كه رحمت عامش همه موجودات را فرا گرفته به پرندگان نيز آنچه لازم داشتند بخشيده است، نگهدارنده پرندگان در آسمان، همان نگهدارنده زمين و موجودات ديگر است، و هر زمان اراده كند نه پرنده قدرت به پرواز دارد و نه زمين آرامش خود را حفظ مى كند(1)
(1)تفسیر نمونه/ آیت الله مکارم و جمعی نویسندگان/ ج24/ صص 343 و344
(2) تفسیر المیزان/ علامه طباطبایی/ج19/ صص601 و602
(3) تفسیر احسن الحدیث/ علی اکبر قرشی/ج11/ ص265
(4)تفسیر نور/ محسن قرائتی/ ج 10/ ص156
شب قدر، گاه رویش جوانههای الغوث الغوث بر عرصه لبهای تائب است.
ممنون از حضورتان
التماس دعا
پاسخ دادن:
سلام
تعبیر مناسبی بود
وظیفه است
محتاجیم به دعای خیر دوستان
از حضور شما سپاسگزارم
در پناه حق
فرم در حال بارگذاری ...