« این عمار؟!! | تفاوت شهید با زنده ها و مرده ها! » |
ارکان زندگی انسانی!
نوشته شده توسطصداقت...! 21ام دی, 1398* مراد از نور در قرآن یعنی حیات انسانی. نورانیت ویژگی انسانیت است. زندگی جامعه خانواده اعضا و جوارح و قلب و … نورانی است. به مقداری که نورانی شده ایم زندگی انسانی داریم با قال و قیل کار درست نمی شود.
*پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود کسی که نور دخترم فاطمه به او اصابت کرد هدایت می شود. نورانی می شود. حیات انسانی پیدا می کند.
* بالاترین امانتی که خدا به ما داده قابلیت درونی است. همه این قابلیت را داریم. قابلیت اینکه در قوس صعود - کمالف بالارفتن- تا بی نهایت رشد کنیم و بالاتر برویم.
*انسان می تواند بجایی برسد که فرشتگان به او سجده کنند و خادم او باشند و این قابلیت را دارد که از هر چه جنبده در عالم هست بدتر شود یعنی از ویروس ایدز بدتر شود. از سرطان بدتر،إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ…(22 انفال)
* طبق روایت (1)روز قیامت شفاعت فقط مال حضرت زهراست.- به جایی رسیده همه عالم به او نیاز دارند- (2)زبانه میزان در قیامت حضرت زهرا علیها سلام است. یعنی باید زندگی کلام رفتار اخلاق و ارتباط و … خود را با ایشان تنظیم کنیم.
* امام حسین علیه السلام در کربلا یک سپهسالار داشت اما پشت آن یک روز کربلا سی و پنج سال زندگی زیبا بود. باید عقبه را دید نه فقط همین امروز را.
* انسانیت دو تا رکن دارد:
رکن اول: علم و معرفت عقلانیت و خرد ورزی. عاقل باید باشیم همه چیزت عاقلانه باشد کارت هدفت اقتصادت بندگیت و… عاقل زندگی کرد.
* پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم: رفتند بالای منبر: شما آدم های مختلفی هستید بعضی ها نمازتان بیشتر است بعضی ها روزه بیشتر بعضی حجتان بیشتر بعضی ها زکاتتان و احسان و انفاقتان بیشتر بعضی صدقه دادن هایتان بیشتر. افضل شما کیست؟شما بفرمایید. فرمود: کسی که معرفتش بیشتر است.
*امیر المومنین علی علیه السلام :اگر خدا بخواهد همه خیرات عالم را بریزد به دامن کسی از سر مهربانی دو چیز به او می دهد: عقل استوار و عمل مستقیم (عمل معتدل. توفیق عمل هایی که هم دنیا آباد است هم آخرت) به او می دهد.
* آد م هایی که انسانیت دارند هم دنیای انها زیباست هم آخرتشان هم مرگشان.
*قال الکاظم علیه السلام: یا هشام من اراد الغنی بلا مال و السلامة فی الدین و راحه القلب من الحسد فلیتضرع الی الله فی مسئلته و مناجاته بان یکمل عقله
هر کس بخواهد بدون پول ثروتمند شود و سلامت دین و راحت شدن قلب از حسد هر وقت که دیدی که جایی هستی خدا حرفت را می خرد (کربلا رفتی گریه کردی شب قدری ….) بگو خدایا عقل مرا کامل کن.
* چرا در زمان ظهور این قدر زندگی زیبا می شود؟ چون عقل ها کامل می شود.
امام علی علیه السلام: رفتند بالای منبر پرسید، شما چه ادعایی دارید؟ گفتند ما شیعه و محب تو هستیم. فرمود: هرکس بگوید من شیعه علی هستم هر چه نداشته باشد من می بخشمش مگر این دو چیز که نمی بخشمش- علی علیه السلام او را نمی پذیرد!- : [ارکان شیعه این دوتاست]: 1- عاقل نباشد 2- دیندار نباشد.. اگر پشت به دین کردید از زندگی شما امنیت و آرامش می رود. هر چند آسایش باشد. آدم هایی که عاقل نیستند مرده اند. من علی علیه السلام با مرده معاشرت نمی کنم.
* اگر آدم دیندار عاقل نشد مغز و رکن و باطن دین را نمی بیند. پوسته را می بیند فقط. نماز می خونه روزه میگیره حج میره و… اما مغز که عبارتست از ولایت علی علیه السلام نمی بیند. فریب می خورد.
* امام صادق علیه السلام: آدم های جاهل سه تا اخلاق دارند: (1) الجاهل یجیب قبل ان یسمع ( قبل از شنیدن جواب می دهد- تا صدایی شنید جواب می دهد کاری ندارد صدای دوست بود یا دشمن. تحلیل ندارند واقع نگری ندارند. به اینکه از دوست است یا دشمن دقت نمی کنند. اهل دقت و تعقل و موشکافی نیستند)، جاهل ها کاری کردند علی آشوبگر معرفی شد خسیس معرفی شد بی نماز معرفی شد کافر معرفی شد و…(2) قبل از اینکه حقیقت چیزی را بفهمد دشمنی آغاز می کند(مخصوصا در فتنه ها) (3) حکم بما لا یعلم (بی بصیرت نظر می دهند در مورد همه چیز)
ما 4 نوع ولایت در اسلام داریم: ولایت خدا/ ولایت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم/ ولایت امام معصوم/ در زمان غیبت - فقیه جامع الشرایط-امام زمان علیه السلام ما را رها کرده؟ این صریح سخن امام زمان علیه السلام است. حضرت فاطمه علیها سلام مدافع ولایت بود خب. درس این واقعه برای امروز ما چیست؟ ما چقدر ولایتی هستیم؟
** ویژگی های ولایتی بودن**
ولایت شعاری به درد نمی خورد. یک ولایتی تمام عیار داشت علی علیه السلام فاطمه علیها سلام بود. امام حسین علیه السلام یک ولایتی تمام عیار داشت حضرت عباس علیه السلام. - زیارتنامه حضرت عباس از امام صادق علیه السلام است از امام معصوم است- در زیارتنامه آمده: اشهد لک بالتسلیم(تاریخ ننوشته حضرت عباس علیه السلام پیشنهادی به امام داده باشد ولی ابن عباس پیشنهاد داد و…) و التصدیق (یک لحظه در مورد ایشان شک نکرد. ابن عباس 20 سال شاگرد حضرت علی علیه السلام بود. به علی گفت ناراحت نشی من در مورد تو شک کردم!) و الوفاء (وفای به امام یعنی ای امام من همه دار و ندارم مال تو. می ریزم به پای تو!) و النصیحه لِخَلَفِ النَّبی(ما باید خود را با او تنظیم کنیم. نه او مطابق نظرات ما باشد و…) این است نشانه ولایتی بودن بقیه اش ولایت شعاری است و قیل و قال.
صوت کامل جلسه
سید ابراهیم حسینی اراکی/ 21 دی 1398/ ایام فاطمیه
نکته: کلیه منابع و متن های عربی در صوت موجود است. توضیحات و شرح نیز مفصل مطرح شده است. این نوشتار خلاصه نویسی مدیر وبلاگ است و فقط به نکات اصلی پرداخته است.

با سلام و احترام . تشکر از مطلب شما. کاش در این زمینه ها بیشترذ دقت کنیم و انسانیت بیشتری کسب نمایم و همیشه و در همه حال پیرو ولایت باشیم و بمانیم. در صورت تمایل در وبلاگم در خدمتتان هستم. موفق باشید التماس دعا یاحق
فرم در حال بارگذاری ...