« منجیه 28منجیه 26 »

منجیه 27

نوشته شده توسطصداقت...! 24ام تیر, 1394

هنگامى كه آن وعده الهى را از نزديك مى‏ بينند صورت كافران زشت و سياه مى‏ گردد و به آنها گفته م ى‏شود اين همان چيزى است كه تقاضاى آن را داشتيد(سوره ملک آیه بیست و هفتم)(1)

نکات کلیدی:

* «زلفه» به معنای نزدیک و «تدّعون» به معنای درخواست جدی و با عجله  است(2)

*در قیامت علاوه بر عذاب جسمی عذاب روحی تحقیر هم وجود دارد (هذا الذی کنتم تدّعون).(2)

* و از ظاهر سياق برمى آيد كه گوينده اين كلام ملائكه‏ اند، كه به امر خدا به اهل دوزخ خطاب مى‏ كنند. بعضى  از مفسرين گفته‏ اند گوينده آن خود كفارند كه به يكديگر مى‏ گويند(3)

*حاكم ابو القاسم حسكانى مى‏ گويد: هنگامى كه كافران مقامات على علیه السلام  را نزد خداوند مشاهده كردند، صورت هاى آنها (از شدت خشم و غضب) سياه شد. در حديثى از امام باقر علیه السلام نيز همين معنى نقل شده است البته اين تفسير كه از طرق شيعه و اهل سنت، نقل شده از قبيل نوعى تطبيق است، و گرنه مورد آيه، مربوط به رستاخيز و قيامت است و اين قبيل تطبيق ها در لسان روايات كم نيست(1).

لحظه ای درنگ:

در آن شك نيست كه اين آثار كه در آن روز بر چهره هاى ايشان آشكار مى‏ شود و سبب زشتى و بدى آنها مى ‏شود نتيجه گناهان و اعمال سيّئه و عقايد نادرست ايشان است(4)

(1)تفسیر نمونه/ آیت الله مکارم و جمعی نویسندگان/ ج24/ ص 353

(2) تفسیر نور/ محسن قرائتی/ ج 10/ ص  163 و 164

(3)تفسیر المیزان/ علامه طباطبایی/ج19/ ص610 و 611

(4)تفسیر هدایت/ جمعی از مترجمان/ ج 16/ ص 187 و 188

نظر از: رحیمی [عضو] 

با سلام و عرض ادب
عید فطر یكى از دوعید بزرگ در سنت اسلامى است كه درباره آن، احادیث و روایات بی شمار وارد شده است. مسلمانان روزه دار كه ماه رمضان را به روزه دارى به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیارى از كارهاى مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اكنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند مى ‏طلبند، اجر و پاداشى كه خود خداوند به آنان وعده داده است.

امیرالمؤمنین علي علیه السلام در یكى از اعیاد فطر خطبه ‏اى خوانده ‏اند و در آن مؤمنان را بشارت و مبطلان را بیم داده‏ اند.

” خطب امیرالمومنین على بن ابى طالب علیه السلام یوم الفطر فقال: ایها الناس! ان یومكم هذا یوم یثاب فیه المحسنون و یخسر فیه المبطلون وهو اشبه بیوم قیامكم، فاذكروا بخروجكم من منازلكم الى مصلاكم خروجكم من الاجداث الى ربكم واذكروا بوقوفكم فى مصلاكم و وقوفكم بین یدى ربكم، واذكروا برجوعكم الى منازلكم، رجوعكم الى منازلكم فى الجنه.

عبادالله! ان ادنى ما للصائمین والصائمات ان ینادیهم ملك فى آخر یوم من شهر رمضان، ابشروا عباد الله فقد غفر لكم ما سلف من ذنوبكم فانظروا كیف تكونون فیما تستانفون.”

اى مردم! این روز، روزى است كه نیكوكاران در آن پاداش مى ‏گیرند و زیانكاران و تبهكاران در آن مایوس و نا امید مى ‏گردند و این شباهتى زیاد به روزقیامتتان دارد، پس با خارج شدن از منازل و رهسپار جایگاه نمازعید شدن به یاد آورید خروجتان از قبرها و رفتنتان را به سوى پروردگار، و با ایستادن در جایگاه نماز، به یاد آورید ایستادن در برابر پروردگارتان را. و با بازگشت ‏به سوى منازل خود، متذكر شوید بازگشتتان را به سوى منازلتان در بهشت ‏برین. اى بندگان خدا، كمترین چیزى كه به زنان و مردان روزه ‏دار داده مى ‏شود این است كه فرشته ‏اى در آخرین روز ماه رمضان به آنان ندا مى ‏دهد و مى‏ گوید:

«هان! بشارتتان باد، اى بندگان خدا كه گناهان گذشته ‏تان آمرزیده شد، پس به فكر آینده خویش باشید كه چگونه بقیه ایام را بگذرانید.»
برگرفته از سایت آیت الله جاودان

پیشاپیش عیدتان مبارک
التماس دعا - یا علیه علیه السلام

پاسخ دادن:
با سلام و عرض ادب متقابل
خطبه بی نظیری بود.
از حضور شما سپاسگزارم
عید شما هم مبارک
در پناه حق

1394/04/24 @ 23:18
نظر از: صبا ملکوتی [عضو] 

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات !

لطفاً در نظرسنجی فقهی در وبلاگ مرغ باغ ملکوت شرکت نموده ، نظر خودتان را مرقوم بفرمایید .

با تشکر !

التماس دعا !
پاسخ دادن:
سلام و احترام. از همه قبول درگاه حق
چشم.
از حضور شما سپاسگزارم
در پناه حق

1394/04/24 @ 01:26


فرم در حال بارگذاری ...