موضوع: "شنوده ها"
ارکان زندگی انسانی!
نوشته شده توسطصداقت...! 21ام دی, 1398* مراد از نور در قرآن یعنی حیات انسانی. نورانیت ویژگی انسانیت است. زندگی جامعه خانواده اعضا و جوارح و قلب و … نورانی است. به مقداری که نورانی شده ایم زندگی انسانی داریم با قال و قیل کار درست نمی شود.
*پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود کسی که نور دخترم فاطمه به او اصابت کرد هدایت می شود. نورانی می شود. حیات انسانی پیدا می کند.
* بالاترین امانتی که خدا به ما داده قابلیت درونی است. همه این قابلیت را داریم. قابلیت اینکه در قوس صعود - کمالف بالارفتن- تا بی نهایت رشد کنیم و بالاتر برویم.
*انسان می تواند بجایی برسد که فرشتگان به او سجده کنند و خادم او باشند و این قابلیت را دارد که از هر چه جنبده در عالم هست بدتر شود یعنی از ویروس ایدز بدتر شود. از سرطان بدتر،إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ…(22 انفال)
* طبق روایت (1)روز قیامت شفاعت فقط مال حضرت زهراست.- به جایی رسیده همه عالم به او نیاز دارند- (2)زبانه میزان در قیامت حضرت زهرا علیها سلام است. یعنی باید زندگی کلام رفتار اخلاق و ارتباط و … خود را با ایشان تنظیم کنیم.
* امام حسین علیه السلام در کربلا یک سپهسالار داشت اما پشت آن یک روز کربلا سی و پنج سال زندگی زیبا بود. باید عقبه را دید نه فقط همین امروز را.
* انسانیت دو تا رکن دارد:
رکن اول: علم و معرفت عقلانیت و خرد ورزی. عاقل باید باشیم همه چیزت عاقلانه باشد کارت هدفت اقتصادت بندگیت و… عاقل زندگی کرد.
* پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم: رفتند بالای منبر: شما آدم های مختلفی هستید بعضی ها نمازتان بیشتر است بعضی ها روزه بیشتر بعضی حجتان بیشتر بعضی ها زکاتتان و احسان و انفاقتان بیشتر بعضی صدقه دادن هایتان بیشتر. افضل شما کیست؟شما بفرمایید. فرمود: کسی که معرفتش بیشتر است.
*امیر المومنین علی علیه السلام :اگر خدا بخواهد همه خیرات عالم را بریزد به دامن کسی از سر مهربانی دو چیز به او می دهد: عقل استوار و عمل مستقیم (عمل معتدل. توفیق عمل هایی که هم دنیا آباد است هم آخرت) به او می دهد.
* آد م هایی که انسانیت دارند هم دنیای انها زیباست هم آخرتشان هم مرگشان.
*قال الکاظم علیه السلام: یا هشام من اراد الغنی بلا مال و السلامة فی الدین و راحه القلب من الحسد فلیتضرع الی الله فی مسئلته و مناجاته بان یکمل عقله
هر کس بخواهد بدون پول ثروتمند شود و سلامت دین و راحت شدن قلب از حسد هر وقت که دیدی که جایی هستی خدا حرفت را می خرد (کربلا رفتی گریه کردی شب قدری ….) بگو خدایا عقل مرا کامل کن.
* چرا در زمان ظهور این قدر زندگی زیبا می شود؟ چون عقل ها کامل می شود.
امام علی علیه السلام: رفتند بالای منبر پرسید، شما چه ادعایی دارید؟ گفتند ما شیعه و محب تو هستیم. فرمود: هرکس بگوید من شیعه علی هستم هر چه نداشته باشد من می بخشمش مگر این دو چیز که نمی بخشمش- علی علیه السلام او را نمی پذیرد!- : [ارکان شیعه این دوتاست]: 1- عاقل نباشد 2- دیندار نباشد.. اگر پشت به دین کردید از زندگی شما امنیت و آرامش می رود. هر چند آسایش باشد. آدم هایی که عاقل نیستند مرده اند. من علی علیه السلام با مرده معاشرت نمی کنم.
* اگر آدم دیندار عاقل نشد مغز و رکن و باطن دین را نمی بیند. پوسته را می بیند فقط. نماز می خونه روزه میگیره حج میره و… اما مغز که عبارتست از ولایت علی علیه السلام نمی بیند. فریب می خورد.
* امام صادق علیه السلام: آدم های جاهل سه تا اخلاق دارند: (1) الجاهل یجیب قبل ان یسمع ( قبل از شنیدن جواب می دهد- تا صدایی شنید جواب می دهد کاری ندارد صدای دوست بود یا دشمن. تحلیل ندارند واقع نگری ندارند. به اینکه از دوست است یا دشمن دقت نمی کنند. اهل دقت و تعقل و موشکافی نیستند)، جاهل ها کاری کردند علی آشوبگر معرفی شد خسیس معرفی شد بی نماز معرفی شد کافر معرفی شد و…(2) قبل از اینکه حقیقت چیزی را بفهمد دشمنی آغاز می کند(مخصوصا در فتنه ها) (3) حکم بما لا یعلم (بی بصیرت نظر می دهند در مورد همه چیز)
ما 4 نوع ولایت در اسلام داریم: ولایت خدا/ ولایت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم/ ولایت امام معصوم/ در زمان غیبت - فقیه جامع الشرایط-امام زمان علیه السلام ما را رها کرده؟ این صریح سخن امام زمان علیه السلام است. حضرت فاطمه علیها سلام مدافع ولایت بود خب. درس این واقعه برای امروز ما چیست؟ ما چقدر ولایتی هستیم؟
** ویژگی های ولایتی بودن**
ولایت شعاری به درد نمی خورد. یک ولایتی تمام عیار داشت علی علیه السلام فاطمه علیها سلام بود. امام حسین علیه السلام یک ولایتی تمام عیار داشت حضرت عباس علیه السلام. - زیارتنامه حضرت عباس از امام صادق علیه السلام است از امام معصوم است- در زیارتنامه آمده: اشهد لک بالتسلیم(تاریخ ننوشته حضرت عباس علیه السلام پیشنهادی به امام داده باشد ولی ابن عباس پیشنهاد داد و…) و التصدیق (یک لحظه در مورد ایشان شک نکرد. ابن عباس 20 سال شاگرد حضرت علی علیه السلام بود. به علی گفت ناراحت نشی من در مورد تو شک کردم!) و الوفاء (وفای به امام یعنی ای امام من همه دار و ندارم مال تو. می ریزم به پای تو!) و النصیحه لِخَلَفِ النَّبی(ما باید خود را با او تنظیم کنیم. نه او مطابق نظرات ما باشد و…) این است نشانه ولایتی بودن بقیه اش ولایت شعاری است و قیل و قال.
صوت کامل جلسه
سید ابراهیم حسینی اراکی/ 21 دی 1398/ ایام فاطمیه
نکته: کلیه منابع و متن های عربی در صوت موجود است. توضیحات و شرح نیز مفصل مطرح شده است. این نوشتار خلاصه نویسی مدیر وبلاگ است و فقط به نکات اصلی پرداخته است.
تفاوت شهید با زنده ها و مرده ها!
نوشته شده توسطصداقت...! 21ام دی, 1398*چرا فاطمیه و مراسم و…؟ جا دارد هر سال چندین بار دور هم جمع شویم و مطلبی را به خود یادآوری کنیم. راهی که قرار است اهل بیت علیهم السلام و قرآن به ما نشان دهند مخصوصا در این دوره آخر الزمان و تنها راه سعادت ماست یاد آوری کنیم. قرآن می گوید: یهدی للتی هی اقوم…
*اقوم از ماده قیام ضد قعود/ وقتی ایستاده ایم مسلط تریم به کار تا نشسته و خوابیده. اگر برویم درب خانه قرآن و اهل بیت ما را راهنمایی به راهی می کنند که سوار بر کارمان باشیم.
* این راه اقوم کجاست؟ چه چیزی قرار است نصیبمان شود؟ حرف ها زده شده است. ولی یکی از مفسرین بیانی دارند. اگر انسان در این راه قرار گرفت رهاورد آن یک کلمه بیشتر نیست. همه آنچه خدا برای ما تدارک دیده برای تحقق همین یک کلمه است. و آن کلمه ای که بناست ما آدمیزاد به عنوان موجود زنده عاقل متفکر آن مهمترین امتیازی که ما آدم ها داریم در این راه محقق می شود. آن امتیاز ما چیست؟ حرف زدن؟ نه. فکر کردن؟نه. مهترین امتیاز ما انسان ها این است که دارای یک حیات و زندگی مخصوص به خود هستیم بقیه ندارند
*حیات و زندگی سه نوع است: حیات نباتی گل و گیاه و درخت رشد دارند اما روح ندارند. حیات حیوانی: بسیاری از موجودات بری بحری هوایی و… روح دارند اما زندگی از طریق غریزه هاو امیال اما خدا ما را صاحب اندیشه و عقل آفریده چکار قرار است با ما بکند؟ اگر کسی این را فهمید می شود شهید سلیمانی خرازی کاظمی و… بنده من اگر حجت باطن دادم به نام عقل و اندیشه و حجت خارجی به نام پیامبر همه چیز برای این است که حیات انسانی پیدا کنی. خدا با ما غیر از این یک کلمه حرف دیگری نزده است.
*حیات انسانی یعنی استعداد ها و قابلیت های انسانی شما شکوفا شود. این 4 روز دنیا را با انسانیت زندگی کنی. همه چیز برای همین است.
*در نهج البلاغه داریم: خیلی ها صورت انسان دارند ولی در باطن هنوز حیوان هستند.
*بزرگترین فلسفه بعثت این است: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ…انفال/ 24 بندگان مومن من، منِ خدا و این پیامبرم و… شما را دعوت کرده اند، با فکر و قلب و عمل لبیک بگو من خدا هم شما را زنده می کنم. حیات همه جانبه به شما می دهم.
*بزرگترین بحران زندگی بشر امروز بحران انسانیت است. بشر دارد از انسانیت دور می شود.
*شهید مطهری: اصل انسانیت دردمند بودن است. اگر هر کس به فکر خودش و منفعتش باشد نماز بخواند گریه کند روزه بگیرد و… الهی نشده ای.منفعت پرستی و خود پرستی و تن پرستی مبنای مکتب غرب است نه مکتب الهی
* انسانیت درجات مختلفی دارد. در کل عالم خلقت از جنس زنان فقط یک زن رسیده به بالاترین درجه انسانیت و شده انسان کامل: حضرت زهرا سلام الله علیهاست.ما انسیه هستیم فقط، ولی او حوراء انسیه است.
*سدیر صیرفی رفت نزد امام صادق علیه السلام: من مادر شما را خیلی دوست دارم میشه جمله ای بگین معرفت و محبت من به مادر شما زیاد شود، فرمود از پیامبر می گویم: حضرت رفت بالای منبر و فرمود: آیا دختر من فاطمه را می شناسید. گفتند: خدا و پیامبرش بهتر می دانند. [پیامبر جمله ای گفت که هیچ کس حقیقت آن را جز خود پیامبر علیه السلام و علی علیه السلام نفهمیده است]یا ایها الناس ان الله خلق نور فاطمه ابنتی قبل ان یخلق الارض و السماء من نور عظمته(از نور عظمت خود آفرید قبل از خلق آسمان ها و زمین). یکی پرسید: فلیست هی انسیه؟ قال فاطمه حوراء انسیه حوریه ای است که به شکل بشر در آمده. موجودی عرشی و ملکوتی که به شکل بشر که ما بتوانیم ببینیمش و … یکی دیگر پرسید: فاین کانت فاطمه؟ کجا زندگی می کرد؟ قال: کانت فی حقه من نور تحت ساق العرش در حاله ای از نور در سایه عرش . یکی پرسید: فما اکلت و ما شربت؟ غذاش چی بود؟ چی می نوشید؟ غذاش معجونی بود از 4 چیز که هرکس آن را بنوشد این قدر قدرت می گیرد که تا عرش می تواند پرواز کند التسبیح (سبحان الله) التحمید(الحمدلله) التهلیل(لا اله الا الله) تکبیر(الله اکبر) تسبیحات اربعه غذا و خورش مادر ما در عرش بوده و شده تسبیحات اربعه نماز ما تا ما را به معراج ببرد.
* شاهد؟ شاهد اینکه خیلی ها در این دنیا رسیدند به حیات انسانی
خدا در مورد شهدا در قرآن چه می گوید؟: وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ.. بندگان خدا، مومنین، آنانی که در راه خدا شهید می شوند حتی فکرش به سرتان نیاید که مرده اند، زنده اند حیات دارند از روزی های ویژه خدا استفاده می کنند. از فضل خدا خشنودند. چه حیاتی دارند؟
شهدا 3 نوع حیات دارند : حیات برزخی ویژه، حیات محشری. بالاترین حیاتشان چیست؟ حیات ولایی : نه تنها زنده اند و در صحنه زندگی ما حضور دارند بلکه به اذن خدا بر ما ولایت دارند. در زندگی ما تصرف می کنند. خدا زندگی ما را در مشت شهدا قرار داده است. چرا این قدر تاکید شده دنبالشان برویم؟ تا از آنچه نصیب آنها شد به ما هم بدهند.
* به خدا در حماقت ترامپ قمار باز همین بس که این حرف ها را نمی فهمد. قرآن میگوید اینها زنده اند فکر نکنید مرده اند. اگر می فهمید این کار را می کرد؟ نه! چون این آقا را از این قالب محدود تن خارج کرد و میدان عمل او وسعت پیدا کرد.
* مرده کیست؟ نه تاثیر دارد نه تأثّر. اثر ندارد موثر نیست. کاری از او بر نمی آید. با مرگ عادی می میریم. ولی شهدا روزی ویژه دارند اثرشان بیشتر می شود. احمق ها اینها را نمی فهمند.
* معنای شهادت چیست؟ به اذن خدا با روح بلند و آزاد، نه تنها در کنار ما حضور دارند بلکه دستگیر هم هستند. شما را یاری می کند نصرت می دهد روحیه می دهد دردهایتان را دوا می کند. به بهشت و خدا راهنمایی می کند نورانی می کند و…علت اینکه با این همه گناه در جامعه ما، در لجن غرق نشده ایم وجود همین شهداست.
*خون شهدا تطهیر می کند. بعضی چیزها را باید خون شهید پاک کند. و آن وجود ناپاک دشمنان خداست.
* ما باید از شهدا درس انسانیت بگیریم.
* با شهید قاسم سلیمانی از نزدیک آشنا هستم. شهید قاسم سلیمانی دوتا چیز را به عنوان یک انسان با هم ترکیب کرده بود: فولاد- در برابر دشمنان خدا- و ابریشم - در برابر مردم- در طول این سال ها از ایشان یک چیز فهمیده ام و آن اینکه ایشان یک انسان به تمام معنا بود.
دانلود صوت کامل مراسم
سید ابراهیم حسینی اراکی/ شنیده و نکته برداری شده توسط مدیر وبلاگ/ / 20 دی 1398
آیا امام حسین علیه السلام دختری به نام رقیه داشته اند؟
نوشته شده توسطصداقت...! 24ام مهر, 1397* امام حسین علیه السلام فرزندی به نام رقیه داشته اند.
* رقیّه از «رقی» به معنای بالا رفتن و پیشرفت است. نام اصلی ایشان فاطمه بوده است و چون خیلی بابایی بوده اند و به سر و گردن بابا بالا می رفته اند، این لقب را حضرت به ایشان داده بوده اند.
* مادر رقیه «ام اسحاق» همسر امام حسن علیه السلام است. ام اسحاق فرزندی به نام اسحاق نداشته اند. در زمان مجردی اسم اسحاق را خیلی دوست داشته اند و دوست داشته اند اگر خدا پسری به ایشان داد نام ایشان را اسحاق بگذارند به همین جهت به ایشان ام اسحاق گفته می شده است و کنیه ایشان نیست- این کار در عرب معمول است-. ام اسحاق از امام حسن علیه السلام بچه دار نشد. امام حسن علیه السلام زمان شهادت به امام حسین علیه السلام وصیت کردند که ام اسحاق زن بسیار خوبی است و با ام اسحاق ازدواج کنند. سال هفتم امامت امام حسین علیه السلام - 3-4 سال مانده به عاشورا- ام اسحاق بچه دار شد. ام اسحاق فاطمه - رقیه- را به دنیا آورد ولی خودش موقع زایمان از دنیا رفت و فاطمه اصلا مادرش را ندید. به همین جهت به شدت بابایی بود و امام حسین علیه السلام به ایشان علاقه زیادی داشت. و چون خیلی شیرین بود به سر و گردن بابا بالا می رفت این لقب را به ایشان دادند.
* این اسم قبل از امام حسین علیه السلام و بعد از آن هم مورد استفاده بوده است.
** نام یکی از دختران هاشم (نیای دوم رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم)،
** دختر رسول خدا (یکی از دختران حضرت خدیجه علیه السلام)،
** دختر امام علی علیه السلام ( که همسر مسلم بن عقیل بود.)
** امام حسن علیه السلام هم نام یکی از دخترانشان رقیه بوده است.
** نام دو دختر امام کاظم علیه السلام هم رقیه بوده است.
شنیده شده توسط مدیر وبلاگ از: مهدی دانشمند/ 23 مهر 1397/مراسم حضرت رقیه علیها سلام
⊕ اطلاعات تکمیلی در این لینک ========> پژوهشی در مورد حضرت رقیه علیه السلام
سلمان فارسی افتخار ایرانیان!
نوشته شده توسطصداقت...! 27ام شهریور, 1397سلمان که بود؟
* انسانی عالم و دارای تخصص های مختلف از جمله تخصص نظامی (طرح نقشه خندق ابتکار سلمان فارسی بود. در فتح طائف نقشه طرح منجنیق و پرتاب گلوله کار سلمان بود. )
* سلمان علم جغرافیا داشت. برای حکومت اسلامی نزدیک ایران محل شهر کوفه پیشنهاد سلمان بود و کوفه را ساختند.
* اولین ترجمه فارسی قرآن از سلمان بود - البته در دسترس نیست-
* طبق تاریخ چشم برزخی و قدرت تصرف در طبیعت داشت.
* جزء هسته مرکزی شیعه در اطراف امام علی علیه السلام بعد از خانه نشینی مولا علیه السلام بود.
* با وفات در مدائن حضرت علی علیه السلام طی الارض آمدند مدائن و غسل و کفن و نماز را بر عهده گرفتند.
* منّا اهل بیت و محرم اسرار اهل بیت علیهم السلام بود.
* با یک یا الله وارد خانه حضرت زهرا علیها سلام می شد و با بی بی صحبت می کرد. کسی جرات و اجازه ورود به این حریم را نداشت. ولی سلمان چنین مقام و اجازه ای داشت.
از امام صادق علیه السلام سوال شد. چقدر تعریف می کنید از سلمان. چی شد که به این مقام رسید؟ فرمودند:
سه تا ویژگی سلمان را به این مقام رساند:
خواست ولی را بر خود مقدم داشت. فقرا را دوست داشت و با آنها نشست و برخاست می کرد. با علما مراوده و رفت و آمد زیاد داشت.
سلمان فارسی:
اگر بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، علی علیه السلام را سر کار می آوردید از 6 تا نتیجه تا آخر دنیا بهره می بردید:
1- ظلم به نظام احسن ایجاد نمی شد. 2- حق همه بهشان می رسید. 3- بین دو نفر اختلاف پیش نمی آمد. 4- هیچ انحرافی در دین خدا پیش نمی آمد. 5- برکات زمین و آسمان به کمال می رسید. 6- به اوج عرفان و معنویت می رسیدید به حدی که پرنده های هوا و ماهی های دریا مطیع شما می شدند.
یادداشت برداری توسط مدیر وبلاگ از سخنرانی سید مهدی شمس الدین/ شب سوم محرم 1440/ 21 شهریور 1397
خانواده و قیام امام حسین علیه السلام
نوشته شده توسطصداقت...! 24ام شهریور, 1397* ظلم چیست؟: هر گونه انحراف در نظام آفرینش ظلم است.
* اقسام ظلم: ظلم به خود، ظلم اجتماعی (غیر خود اعم از انسان و محیط و درخت و حیوان و…) که بدترین نوع آن طبق کلام امام حسین علیه السلام ظلم به کسی است که دستش به جایی نمی رسد یعنی ظلم به آدم بی کس و کار. ظلم به خدا که حد اعلای آن شرک است و در حد پایین تر شرک خفی.
*یک ظلم من چه اثری می تواند داشته باشد؟ یک ماشین در بزرگراه اگر بر خلاف جهت بقیه حرکت کند مشکلی ایجاد نمی شود؟
* ظلم معمولا از ظلم به خود شروع می شود، و بعد در ظلم اجتماعی ادامه می یابد و به ظلم به خدا منجر می شود.
* به فرموده رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم: بین انسان ها و بهشت هفت موقف و ایست بازرسی است که راحت ترین آن مرگ است.! و سخت ترین وقتی که مظلومی در دادگاه الهی بگوید خدایا این به من ظلم کرد.!
* به فرموده امام صادق علیه السلام: دوست داری بدانی در نظام احسن هستی یا نه؟ خودتان را با 6 خصلت نسبت به دیگران امتحان کنید: فرمودند، به دیگران ظلم نکند. خیانت نکند. کسی را حقیر نکند. غش در معامله نکند. کسی را از آنچه می تواند محروم نکند. غیبت نکند.
* مصداق های ظلم: ظلم به همسر. در نظام احسن جدایی از همسر معنایی ندارد.در حال حاضر از هر 4 ازدواج یکی به طلاق و جدایی منجر می شود.
*چرا ظلم به همسر اتفاق می افتد؟ بر اساس تحقیقات به سه دلیل : دستورات دینی اجرا نمی شود (حکم خدا کمرنگ شده)/ ارزش های اخلاقی نیست./ دنیا طلبی و رفاه خواهی
*مصادیق ظلم به همسر: 1- توهین و تحقیر و احترام نکردن همسر و خانواده اش 2- اطمینان نداشتن به همسر 3- عدم تمکین نسبت به یکدیگر 4- عدم توجه به سلیقه همسر (ارزش قائل نشدن برای او و نظراتش) 5- زن و شوهر نسبت به هم سه چیز را رعایت نمی کنن: از اشتباهات خود عذر خواهی نمی کنند. از زحمات هم تشکر نمی کنند. در برابر سختی ها و مشکلات صبر نمی کنند.
* امام حسین علیه السلام: هر کس موجب شود زندگی از هم بپاشد گناهش بیش از این است که یک انسان زنده را با قیچی ریز ریز کند.
* حکم زندگی زن و شوهر: ظلم بد است. اگر اذیت شدی صبر کن.
یادداشت برداری توسط مدیر وبلاگ از سخنرانی سید مهدی شمس الدین/ شب دوم محرم 1440/ 20 شهریور 1397
قیام امام حسین علیه السلام
نوشته شده توسطصداقت...! 22ام شهریور, 1397قیام امام حسین علیه السلام
* هدف: اصلاحات (یکی از آن ها امر به معروف و نهی از منکر)
* جامعه هدف: در کل امت (نه حجاز یا کوفه و…)
* فرمودند می خواهم به سیره جدم رسول خدا و پدرم علی علیه السلام عمل کنم. مگر سیره این دو بزرگوار فرق داشت؟ چرا جدا شده؟
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فقط با کفار جنگ هایی داشتند ولی در درون امت فقط موعظه و سخنرانی و نصیحت ولی امام علی علیه السلام جنگ خارجی نداشتند فقط در درون جامعه اسلامی با منافقین جنگیدند. امام حسین علیه السلام فرمودند من مثل جدم امر به معروف و نهی از منکر و موعظه می کنم و مثل بابام علی علیه السلام با منافق داخلی می جنگم. با مفسد داخلی می جنگم.
* چرا قیام به سیف - شمشیر- ؟ چون مفسده خیلی بزرگ بود.
* مفسده چه بود؟
دو قسمت از کلام امام حسین علیه السلام را کنار هم بگذاریم مشخص می شود: یکی از وصیت نامه مکتوب ایشان یکی از سخنانی که شفاها در عصر عاشورا به امام زین العابدین علیه السلام در هنگام وداع فرمودند: بالاترین مفسده، ریشه همه فسادها ظلم است. از ظلم بپرهیز.
* فقط امام علی علیه السلام و امام حسین علیه السلام موفق به قیام به سیف در مقابل ظلم شدند و ان شاء الله در آینده ای نزدیک امام زمان علیه السلام. برای بقیه ائمه علیه السلام این فرصت ایجاد نشد.
* ظلم چیست؟ نظام آفرینش بهترین، کاملترین و زیباترین نظام است. همه چیز سر جای خود است. هر گونه انحراف در نظام آفرینش ظلم است. (قطع درخت، هدر دادن انرژی، آلوده کردن محیط زیست، هدر دادن عمر و…)
* ظلم منجر به بی دینی و اشکال در نظام احسن آفرینش می شود.
* محمد عبده سنی می گوید: اگر قیام امام حسین علیه السلام نبود اثری از اسلام - نه شیعه- باقی نمی ماند.
نتیجه: خدا نظام احسن را آفرید. ما ظلم کردیم به این نظام. با این ظلم به دین خدا ظلم شد. امام حسین علیه السلام قیام کرد که نظام افرینش را برگرداند به نظام احسن. اگر امام حسین علیه السلام قیام نمی کرد دین نداشتیم و معلوم نبود این انحراف به کجا می رسید. تک تک انسان ها مهره های این نظام احسن هستند. هر کس خودش را خراب کرد از گردونه نظام احسن می رود بیرون مثل شیطان و شمر.
منبع: یادداشت برداری مدیر وبلاگ از سخنرانی سید مهدی شمس الدین/ شب اول محرم 1440/ 19 شهریور 1397